Items filtered by date: Monday, 04 September 2017

Monday, 04 September 2017 21:33

Een stukje Rotterdam

Als je aan Rotterdam denkt, dan denk je aan Feyenoord. Als je aan Rotterdam denkt, dan denk je aan de Rotterdamse Haven. Als je aan Rotterdam denkt, dan denk je aan de Erasmus brug. Maar wat is naast deze herkenningspunten nou echt typisch Rotterdams?

rotje

“Niet lullen, maar poetsen”
Als het aankomt op de werkmentaliteit is bovenstaande quote de perfecte manier om de mentaliteit te beschrijven. Rotterdammers staan bekend als harde werkers en ze hebben hun werk liever gister gedaan dan vandaag.


“Delicatesse met seizoensfruit”
Deze delicatesse wordt ook wel Rotterdamse confituur genoemd. Rotterdamse confituur is een typische Rotterdamse biologische jam. Het bijzondere aan deze jam is dat de smaken worden aangepast aan de hand van de seizoenen. De drie officiële makers zijn: Fruit de Renar, Stichting Lava Legato en Borgo d’Aneto.


“Verse patat van Bram Ladage”
Als het in Rotterdam aankomt op patat (friet), dan is Bram Ladage the place to be. Bram Ladage staat bekend om zijn verse patat en heeft meer dan tien verkooppunten. De patatzaak is ondertussen ook in de omstreken van Rotterdam te vinden.


“020”
De rivaliteit tussen Rotje Knor en 020 is overduidelijk. Met 020 bedoelen de Rotterdammers Amsterdam. Uiteraard speelt voetbal een grote rol, maar ook de arrogantie van de Amsterdammers valt bij de Rotterdammers in het verkeerde keelgat. De wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax worden hierom ook wel ‘Klassiekers’ genoemd.


“Miss-verstand”
Typische Rotterdamse humor is een ander in de zeik zetten. Ze zullen niet snel met zichzelf de spot drijven, maar met andere hebben ze geen probleem. Daarnaast zullen ze niet snel met hun ‘mond vol tanden’ staan. Rotterdammers zijn zeer direct en hebben altijd hun woordje klaar.


Hieronder enkele typische Rotterdamse uitspraken:

“Mot je me portemonnee ook hebbe?”

“Die is naar zijn grootje.”

“Een bakkie pleur.” – “Effe een bakkie doen.”

“Da gaannie, he.”

“Fluitje van een cent.”

“Je eige ‘t leplazerus werreke.”

“Breek me de bek niet open.”

“Oh ja joh?”

 

Marketing Eye heeft het privilege dat haar kantoor is gevestigd in deze prachtige stad. Kijk op onze website voor meer informatie.
Published in Blog

Neem contact op