Items filtered by date: September 2017
Wednesday, 27 September 2017 16:10

Motivatie van buitenaf

Loopt het allemaal niet zo lekker binnen het team? Is de motivatie laag? Komen werknemers met tegenzin naar hun werk? Zijn er onderlinge irritaties? Is de onderlinge relatie tussen werknemers aan het verslechteren?

Kan jij ‘ja’ antwoorden op een van bovenstaande vragen, dan betekent dat dat er iets moet veranderen binnen het bedrijf en/of binnen het team. Maar hoe ga je dit aanpakken? Doe je dit zelf of schakel je iemand in van buitenaf? Welke methodes gebruik je?

Marketing Eye zegt: Schakel iemand in van buitenaf om via interne marketing je team een enorme boost te geven!

 blog 1

Lees hier welke stappen belangrijk zijn in dit proces:

1.       Schakel iemand in van buitenaf: Deze persoon is een onafhankelijk persoon die objectief kan beslissen over wat er gaande is binnen het team en/of bedrijf.

2.       Brainstorm sessie: Vervolgens is het belangrijk om samen te komen en te brainstormen over wat er nou precies minder goed gaat in het bedrijf en/of team.

3.       Ben eerlijk: Het is belangrijk om eerlijk te zijn over wat je dwars zit om de situatie te kunnen verbeteren. De specialist van buitenaf is tijdens dit gesprek aanwezig en trekt uiteindelijk een conclusie over wat er volgens hem/haar gaande is.

4.       Plan van aanpak: Vervolgens stel je samen met de specialist een plan van aanpak op om de situatie te verbeteren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van interne marketing, zoals vergaderingen/evenementen, motivatie posters/flyers en beloningen.


“Nothing is impossible, you just have to want it more.”


Interne marketing kan helpen om de onderlinge band tussen werknemers te versterken en om de motivatie en het enthousiasme van werknemers te verhogen. Het ontwerpen van posters die aangeven hoe geweldig de werknemers zijn en hoe goed ze hun werk doen, is een enorme boost voor de motivatie van de werknemers. De werknemers worden hierdoor namelijk herinnerd aan het feit dat ze van groot belang zijn voor het bedrijf en dat ze gewaardeerd worden.

Maar ook de onderlinge communicatie draagt een hoop bij aan zowel de onderlinge band van werknemers als aan de motivatie. Het is belangrijk om minimaal één keer per week, het liefst elke dag, een korte vergadering te houden over waar het personeel zich momenteel mee bezighoudt of wat zij bereikt hebben. Daarnaast is het geven van opbouwende feedback erg belangrijk om zowel als individu en als team te groeien.

Voorbeeld
Afgelopen week ging Marketing Eye bij een klant op bezoek. Vanaf het begin merkten we dat de sfeer een demotiverend of zelfs depressief tintje had. Gedurende het bezoek deden wij er alles aan om de sfeer te verbeteren en raad eens: het is gelukt! Vervolgens heeft Marketing Eye een strategisch plan opgesteld om ervoor te zorgen dat het team meer vertrouwen krijgt in henzelf en hun werk.

Een motiverende speech is de sleutel om een team te motiveren. Het is een kleine moeite om iemand te vertellen hoe geweldig hij/zij is en hoe geweldig het is wat hij/zij doet.

“Very little is needed to make someone happy.”

 

Voor meer informatie over of hulp bij interne marketing en motiverende speeches, neem contact met ons op door hier te klikken!
Published in Marketing
Monday, 11 September 2017 16:02

Op kantoor bij Marketing Eye

Elk bedrijf heeft zijn eigen gewoontes en gebruiken als het aankomt op vergaderingen, dresscodes, de manier hoe werknemers met elkaar omgaan, et cetera. Maar wat is nou de gang van zaken bij Marketing Eye?

 samenwerking def

Stand up meetings
Marketing Eye organiseert iedere ochtend een stand up meeting waaraan al het personeel en alle stagiaires deelnemen. Het doel van deze stand up meeting is om elkaar beter te leren kennen, een band op te bouwen en tot slot om te kijken naar wat er allemaal moet gebeuren die dag.

De meeting is opgedeeld in drie agendapunten.

1.       Hoe voel je je vandaag?
In deze ronde moet iedereen in één woord beschrijven hoe hij/zij zich die dag voelt en hierbij toelichten waarom. Bijvoorbeeld: Ik ben vandaag blij, omdat ik een leuk weekend heb gehad.

2.       Vertel iets dat niemand over je weet.
In deze ronde moet iedereen iets over zichzelf vertel wat niemand van de aanwezige personen weet. Deze feiten kunnen algemeen zijn, maar ook heel persoonlijk. De werknemer kan zelf bepalen in hoeverre hij/zij zich openstelt.

3.       Taken van vandaag
In deze ronde vertellen alle Marketing Eye werknemers waar zij zich die dag mee bezig houden en waar de stagiaires bij kunnen helpen.

Deze stand up meeting zorgt niet alleen voor een frisse start en duidelijkheid, maar het zorgt er ook voor dat werknemers zich vertrouwd voelen op de werkplek. Dit laatste wordt veroorzaakt doordat iedereen zich naar elkaar toe openstelt.


Omgang
Bij Marketing Eye is iedereen gelijk. Ze hebben een platte organisatiestructuur wat inhoudt dat er weinig lagen zijn als het aankomt op leidinggevenden. Elk team bestaat uit minimaal een senior marketing executive, een junior marketing executive, een grafisch designer en een accountant. Alle werknemers worden gelijk behandeld. Zelfs stagiaires worden betrokken in de dagelijkse gang van zaken en worden niet behandeld als minderen. Dit bevordert de werksfeer en de onderlinge band tussen de werknemers.

"Great things in business are never done by one person. They're done by a team of people." -Steve Jobs


Casual Friday
De dresscode binnen Marketing Eye wordt beschreven als: business casual. Voor de mannen houdt dit in: een nette blouse met een pantalon of een nette broek en nette schoenen. Voor de vrouwen houdt dit in: een nette blouse met een strakke rok of een pantalon en nette gesloten schoenen.
Maar op vrijdag doet Marketing Eye, net als vele andere bedrijven, het even anders. Elke vrijdag is casual Friday en dan is het toegestaan om sneakers en jeans te dragen.Wil je meer weten over Marketing Eye? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.
Published in Management
Monday, 04 September 2017 21:33

Een stukje Rotterdam

Als je aan Rotterdam denkt, dan denk je aan Feyenoord. Als je aan Rotterdam denkt, dan denk je aan de Rotterdamse Haven. Als je aan Rotterdam denkt, dan denk je aan de Erasmus brug. Maar wat is naast deze herkenningspunten nou echt typisch Rotterdams?

rotje

“Niet lullen, maar poetsen”
Als het aankomt op de werkmentaliteit is bovenstaande quote de perfecte manier om de mentaliteit te beschrijven. Rotterdammers staan bekend als harde werkers en ze hebben hun werk liever gister gedaan dan vandaag.


“Delicatesse met seizoensfruit”
Deze delicatesse wordt ook wel Rotterdamse confituur genoemd. Rotterdamse confituur is een typische Rotterdamse biologische jam. Het bijzondere aan deze jam is dat de smaken worden aangepast aan de hand van de seizoenen. De drie officiële makers zijn: Fruit de Renar, Stichting Lava Legato en Borgo d’Aneto.


“Verse patat van Bram Ladage”
Als het in Rotterdam aankomt op patat (friet), dan is Bram Ladage the place to be. Bram Ladage staat bekend om zijn verse patat en heeft meer dan tien verkooppunten. De patatzaak is ondertussen ook in de omstreken van Rotterdam te vinden.


“020”
De rivaliteit tussen Rotje Knor en 020 is overduidelijk. Met 020 bedoelen de Rotterdammers Amsterdam. Uiteraard speelt voetbal een grote rol, maar ook de arrogantie van de Amsterdammers valt bij de Rotterdammers in het verkeerde keelgat. De wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax worden hierom ook wel ‘Klassiekers’ genoemd.


“Miss-verstand”
Typische Rotterdamse humor is een ander in de zeik zetten. Ze zullen niet snel met zichzelf de spot drijven, maar met andere hebben ze geen probleem. Daarnaast zullen ze niet snel met hun ‘mond vol tanden’ staan. Rotterdammers zijn zeer direct en hebben altijd hun woordje klaar.


Hieronder enkele typische Rotterdamse uitspraken:

“Mot je me portemonnee ook hebbe?”

“Die is naar zijn grootje.”

“Een bakkie pleur.” – “Effe een bakkie doen.”

“Da gaannie, he.”

“Fluitje van een cent.”

“Je eige ‘t leplazerus werreke.”

“Breek me de bek niet open.”

“Oh ja joh?”

 

Marketing Eye heeft het privilege dat haar kantoor is gevestigd in deze prachtige stad. Kijk op onze website voor meer informatie.
Published in Blog

Neem contact op