Items filtered by date: Thursday, 17 August 2017

In de ideale wereld zou het fantastisch zijn om een getalenteerd team in huis te hebben dat alle taken in het bedrijf kan uitvoeren. Echter, het is een trend om enkele taken uit te besteden. Dit is niet omdat bedrijven het zelf niet kunnen, maar het wordt juist gedaan om de arbeidskwaliteit te verbeteren. We zien het met al onze klanten: te weinig mensen die werken aan teveel projecten. Maar wat is hier het nadeel van?
Iedereen heeft wel eens de vraag gekregen hoe goed hij of zij kan multitasken. Het standaard antwoord is: “Ik ben het gewend om aan meerdere projecten te werken.” Toch ben ik van mening dat er een punt komt waar mensen hun limiet bereiken en geen kwalitatief werk meer kunnen leveren.

Hoe graag we ook de perfecte werknemer willen zijn die het totaal plaatje heeft, het is simpelweg gewoon niet mogelijk. Veel bedrijven hebben dit al geaccepteerd en realiseren zich dat zij hun kwaliteit, productiviteit en rentabiliteit kunnen vergroten door taken uit te besteden.

De meest eenvoudige manier om het bedrijf zijn potenties naar boven te brengen, zowel op papier als moreel, is om de hoofdzaken te onderscheiden van de bijzaken. Het is een simpel concept: doe wat je het beste kan en laat de rest achterwegen. De kernactiviteiten zijn de enige activiteiten waarop een bedrijf zich intern zou moeten richten om zijn concurrentie positie en unieke waardepropositie te versterken.

Oftewel, ik raad je sterk aan om taken als marketing uit te besteden aan een gespecialiseerde partner. Het is niet alleen veel goedkoper om je taken uit te besteden, het vermindert ook belastingheffing en stress voor jou en je gehele team.

Zet je beste been voor met je kernproducten en –activiteiten en laat alternatieve taken achterwegen voor bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Op deze manier wordt elke euro die je in bezit hebt gemaximaliseerd en geef je jouw interne team de kans om zijn unieke talenten te ontwikkelen wat uiteindelijk meer waarde creëert voor jou.
Published in Management

Neem contact op