Items filtered by date: August 2017

Wednesday, 30 August 2017 19:51

Talent Versus Hard werken

Terwijl sommige van ons opgroeien met aangeboren talenten zoals zingen of tekenen, moeten anderen hard werken om competenties te verbeteren en om te zetten in een carrière. Er is een groot verschil tussen deze twee personen, dus wie ga je aannemen? Laten we hier eens naar kijken:

Naamloos 1

Als je opgroeit in een familie vol talenten, kan je jezelf wel eens afvragen hoe je familie van hen kunt zijn gezien je zelf geen talenten hebt. Klinkt dramatisch, maar het is moeilijk als je broer of zus continu goed presteert in zijn/haar carrière door hun aangeboren talenten. Ze hoeven er niet voor te werken. Je kan gewoon simpelweg naar hen kijken en hun talenten herkennen.

Op een gegeven moment ga je piekeren over wat je nou moet doen? Je weet dat je intelligent en zelfverzekerd bent, maar je hebt geen idee welke richting je op wilt. Gedurende je studie zal je jouw sterke punten ontdekken en ontwikkelen, bijvoorbeeld communicatie. Uiteindelijk kies je de richting waarin jouw sterke punten het beste naar voren zullen komen.

Ondanks het feit dat docenten continu vertellen welke fantastische banen je allemaal kan krijgen, je weet dat het allemaal onzin is. Het is niet het diploma dat ervoor zorgt dat je komt waar je komen wilt. Het is het harde werken en de constante focus op het verbeteren en ontwikkelingen van je vaardigheden. De beste manier om je plek te vinden, is door jezelf omhoog te werken naar waar je wilt zijn.

Al dit harde werken zorgt er uiteindelijk voor dat je op de plek belandt waar je altijd naar hebt verlangd. Ook al lijkt het soms oneerlijk, er is een middelpunt waar beide partijen samen komen.

             “True talent can only go as far as the hard work behind it.”

Er zullen momenten zijn waar je mensen een top positie ziet bekleden vanwege hun talenten en vervolgens zie je ze er weer kei hard vanaf vallen omdat ze simpelweg gewoon niet hard genoeg werken.

Geloof in jezelf en ontwikkel je sterke punten en vaardigheden in talenten. Aangeboren talenten zijn aangeboren talenten, maar hard werken is wat er uiteindelijk voor zorgt dat je blijft staan op de plek waar je wilt staan.
Published in Blog
Sinds 2005 presenteert de Kamer van Koophandel ieder jaar de ‘MKB Innovatie Top 100’. Hiermee stimuleert de Kamer van Koophandel ondernemers om te investeren in innovatie. Wij hebben deze lijst eens goed bekeken en hebben de 5 meest unieke innovatieve bedrijven gekozen om in het zonnetje te zetten.

                  “Het onderscheid tussen een leider en een volger is innovatie.” – Steve Jobs

 
blog 3
 

1.       We4Sea
We4Sea is een bedrijf dat zich bezighoudt met het analyseren en verbeteren van de scheepsvaart. Door middel van een combinatie van meetdata en Big Data kan We4Sea het brandstofverbruik van een schip voorspellen. Door deze inzichten kan We4Sea het brandstofverbruik van schepen tot wel 20% verminderen.

2.       Convious & Travis BV
Deze twee bedrijven zetten we graag samen in het zonnetje, omdat ze beiden gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Convious gebruikt het om online verkopen te verhogen en Travis BV gebruikt het voor ’s werelds eerste stem-vertaalapparaat.

Convious heeft een software ontwikkelt die aan de hand van slimme algoritmen en marketingtechnieken de prijs van onder andere tickets vaststelt. Kopers kunnen met ‘dynamic pricing 2.0’ aangeven hoeveel zij bereid zijn te betalen en de software beslist of dit bedrag acceptabel is.

Travis BV richt zich op één doel: de optimale face-to-face interactie tussen mensen. Met de innovatieve Travis Translator draagt Travis BV bij aan een wereld zonder taalbarrières. De Translator verstaat, vertaalt en spreekt 80 gesproken talen en naarmate het gebruik toeneemt, zal het apparaat steeds beter presteren door de intelligente software.

3.       Kvartett
Kvartett, ook wel het AirBnB van de arbeidsmarkt genoemd, heeft een platform ontwikkelt voor het uitwisselen van vaste werknemers tussen aangesloten organisaties. Deze innovatie vermindert het aantal reorganisaties doordat bedrijven bij onvoldoende werk hun personeel kunnen uitlenen. Beide partijen profiteren hiervan; werknemers hebben meer zekerheid en bedrijven worden flexibeler. Daarnaast werkt het kostenbesparend door de optimale inzet van personeel.

4.       Kwettr
Maak kennis met de Social Payment module. Het bedrijf Kwettr komt met een nieuwe betalingsmanier: betalen met social media. Vorig jaar won Kwettr de Accenture Innovation Publieksprijs met dit idee. Het idee is dat mensen betalen met tweets, likes of follows op diverse social media kanalen en in ruil daarvoor een digitaal product of een kortingscoupon ontvangen. Kwettr verwacht dat binnen 5 jaar iedereen het normaal vindt om met social media te betalen.

5.       ORFI-food
Wat is het bekendste zoete beleg op brood? Hagelslag natuurlijk! ORFI-food komt met een nieuw soort hagelslag om voedselverspilling tegen te gaan: VEGA-choqs. VEGA-choqs bestaan uit krokante groente met een laagje chocolade. Ze worden gemaakt van afgedankte groente die anders vernietigd zou worden. De VEGA-choqs dragen niet alleen bij aan minder voedselverspilling, maar het is ook nog eens gezond door het lage suikergehalte. Lekker voor op brood of in de yoghurt!
Published in Entrepreneurship
We weten allemaal hoe wij Nederlanders zijn. Het is nooit goed als het aankomt op het weer. Het is of te warm of te koud. Het waait te hard of je voelt geen vleugje wind. Het is een feit dat weersomstandigheden invloed hebben op het humeur en het gedrag van mensen. Maar wat voor invloed heeft dit dan op de sfeer binnen het bedrijf?

          “Als je een regenboog wil, moet je eerst de regen accepteren.”
 
blabla
 

Regen – Ik ben van mening dat regen misschien nog wel de meeste invloed heeft op de werksfeer. Als het regent, worden mensen vaak chagrijnig en zijn ze minder gemotiveerd. Dit zorgt voor een onprettige sfeer op het werk. Een onprettige sfeer zorgt voor een daling van de arbeidsproductiviteit en een mindere kwaliteit. Ook beïnvloedt het de onderlinge band van de werknemers, omdat werknemers frustraties op elkaar af reageren.

Sneeuw – Sneeuw kan een hele positieve invloed hebben op de werksfeer. Sneeuw maakt de kale, grauwe omgeving mooier en zorgt ervoor dat mensen uitkijken naar Kerstmis wat bekend staat om zijn prettige sfeer. Helaas is dit niet het geval in Nederland. Nederland staat bekend om ‘natte sneeuw’. De sneeuw blijft niet liggen, alles wordt vies en als het nog meer tegenzit, veranderen de wegen in een ijsbaan. Er ontstaan lange files, het openbaar vervoer heeft problemen en dit zorgt ervoor dat mensen te laat komen en chagrijnig worden. Hierdoor ontstaat er een negatieve sfeer binnen het bedrijf.

Zon – De zon is het beste wat de mens kan overkomen. Als de zon schijnt, worden mensen vrolijker, vriendelijker en gelukkiger. Je ziet mensen de hele dag door lachen, ze zijn enthousiast en gemotiveerd. Dit zorgt uiteraard voor een positieve werksfeer. Een positieve werksfeer zorgt voor een verhoging van de arbeidsproductiviteit. Mensen werken sneller en de kwaliteit stijgt.

Wind – De wind heeft over het algemeen weinig invloed op de werksfeer, tenzij het in combinatie is met een van de bovenstaande weersomstandigheden. De wind in combinatie met regen en/of sneeuw doet niets ten goede van de werksfeer. De wind maakt het kouder, waardoor mensen nog meer redenen hebben om te klagen en om chagrijnig te zijn. De wind in combinatie met de zon daarentegen kan wel positief zijn voor de sfeer. Als het erg warm is, vinden mensen een verfrissend windje fijn. Dit zorgt voor afkoeling, waardoor ze vrolijker worden.

Het humeur van één werknemer kan het humeur van alle andere werknemers beïnvloeden. Het is een soort van domino-effect. Ben daarom voorbereid op slechte weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je ondanks de slechte weersomstandigheden een goed humeur hebt en probeer dit over te brengen op je collega’s. Ik kan je garanderen dat het je werkdag beter en leuker maakt
.

 
Published in Management
In de ideale wereld zou het fantastisch zijn om een getalenteerd team in huis te hebben dat alle taken in het bedrijf kan uitvoeren. Echter, het is een trend om enkele taken uit te besteden. Dit is niet omdat bedrijven het zelf niet kunnen, maar het wordt juist gedaan om de arbeidskwaliteit te verbeteren. We zien het met al onze klanten: te weinig mensen die werken aan teveel projecten. Maar wat is hier het nadeel van?
Iedereen heeft wel eens de vraag gekregen hoe goed hij of zij kan multitasken. Het standaard antwoord is: “Ik ben het gewend om aan meerdere projecten te werken.” Toch ben ik van mening dat er een punt komt waar mensen hun limiet bereiken en geen kwalitatief werk meer kunnen leveren.

Hoe graag we ook de perfecte werknemer willen zijn die het totaal plaatje heeft, het is simpelweg gewoon niet mogelijk. Veel bedrijven hebben dit al geaccepteerd en realiseren zich dat zij hun kwaliteit, productiviteit en rentabiliteit kunnen vergroten door taken uit te besteden.

De meest eenvoudige manier om het bedrijf zijn potenties naar boven te brengen, zowel op papier als moreel, is om de hoofdzaken te onderscheiden van de bijzaken. Het is een simpel concept: doe wat je het beste kan en laat de rest achterwegen. De kernactiviteiten zijn de enige activiteiten waarop een bedrijf zich intern zou moeten richten om zijn concurrentie positie en unieke waardepropositie te versterken.

Oftewel, ik raad je sterk aan om taken als marketing uit te besteden aan een gespecialiseerde partner. Het is niet alleen veel goedkoper om je taken uit te besteden, het vermindert ook belastingheffing en stress voor jou en je gehele team.

Zet je beste been voor met je kernproducten en –activiteiten en laat alternatieve taken achterwegen voor bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Op deze manier wordt elke euro die je in bezit hebt gemaximaliseerd en geef je jouw interne team de kans om zijn unieke talenten te ontwikkelen wat uiteindelijk meer waarde creëert voor jou.
Published in Management

Neem contact op