Items filtered by date: October 2017
Vrijdag komt nooit snel genoeg. Niet omdat ik mijn werk niet leuk vind, maar gezien het feit dat mijn hersenen zijn getraind om te denken dat het weekend vol zit met euforie.
Om eerlijk te zijn, in mijn doordeweekse dagen heb ik veel meer plezier dan dat ik ooit in een weekend zou kunnen hebben. Ondanks dat ik oneindig lang werk aan verschillende projecten, met elk project dat ik afrond, voel ik me voldaan.

Marketing Eye gaat van sterk naar sterker en 2017/2018 is het beste jaar ooit. Dit komt door het feit dat er zoveel werk en moeite in het bedrijf gestoken is om het te krijgen waar het nu is.

Toen ik begon aan een voortgaande verbeteringsfase in het bedrijf, merkte ik dat er één ding is dat ik verkeerd doe. Iets waar vele andere bedrijven ook tegenaan lopen.
Dit ene ding stelt ons succes vast en of we wel of niet hebben wat we nodig hebben om onze hoogtepunten te bereiken, het ligt voor onze neus.

14fb90d3d777dfef0d30bcbfa812c2e5 XL

Dat ene ding
Marketing; we doen het zonder het ons te beseffen, maar falen om het te implementeren wanneer het op zijn hoogtepunt is, doordat andere prioriteiten onze aandacht krijgen. Als ik kijk naar mijn bedrijf: We zijn groter en sterker geworden, maar ik focus me niet op het allerbelangrijkste – en dat is mijn water en brood.

Terug in de tijd deed ik public speaking, media commitments, netwerken, direct marketing social media en nog veel meer. Het was allemaal een deel van de strategie, net als het vandaag de dag is. Maar het grote verschil met vandaag is dat er andere dingen zijn waar we onze aandacht op richten en ook geld houdt ons soms tegen wat nadelig is voor het succes van het bedrijf.

Ik zeg ‘nee’ tegen alle openbare speeches als ze niet gaan over liefdadigheid. Social media wordt vaak gedaan door andere werknemers in het bedrijf die het overigens geweldig doen, maar ik weet dat mensen het soms gewoon van mij willen horen. Deze blog en vele anderen die we schrijven zijn allemaal geweldig en informatief, maar het valt ons op dat de blog veel effectiever is als ik de blog schrijf. Onze website krijgt door mijn blogs maar liefst tot 40 procent meer unieke bezoekers per maand en dit beïnvloedt ook onze lead generation.

Marketing is fundamenteel en heeft ons gebracht waar we nu zijn. Toch is marketing dat ene ding dat we opzij zetten als we het te druk hebben of wanneer de winst daalt door wat voor reden dan ook. En soms is het gewoon dat onze aandacht verplaatst wordt van het een naar het ander.

Een marketing strategie hebben is één ding, maar de strategie uitvoeren en implementeren is het andere. Het is noodzakelijk om de strategie te volgen om het bedrijf te laten groeien, zowel op duurzaam als operationeel vlak.

How to get back on track
  1. Wijd je toe aan marketing: neem iemand aan die verantwoordelijk is voor het implementeren en uitvoeren van jouw marketing strategie
  2. Neem niet de snelste weg: het is een grote fout als je een marketeer of want-to-be grafisch ontwerper jouw bedrijfsbrochure of flyer laat ontwerpen
  3. Zorg ervoor dat de strategie up-to-date is
  4. Social Media kalenders zijn geen optie meer; ze zijn noodzakelijk om te overleven
  5. Direct marketing is belangrijk. Zorg dat mensen je stem horen door e-mails en/of brieven te sturen naar jouw doelgroep.
  6. Zorg dat jouw stem wordt afgestemd op jouw doelgroep en niet alleen op jezelf.
  7. Ben niet bang om risico’s te nemen en fouten te maken. Van fouten maken leer je veel en je bereikt er het meest mee.
  8. Zet marketing om in omzet
  9. Focus op jouw database alsof het de meest belangrijke taak in het bedrijf is.
  10. Onthoud: interne marketing = externe marketing. Hoe meer jouw werknemers praten over jouw bedrijf buiten het kantoor, hoe succesvoller het bedrijf zal zijn.

De fout ligt bij het volgende gezegde: “Waar monteurs de laatste personen zijn om de auto te repareren, zijn marketeers de laatste personen om het bedrijf op de kaart te zetten.”


Voor meer informatie, klik
hier om contact met ons op te nemen.
Published in Marketing
Monday, 09 October 2017 13:11

Social Media blijft groeien

We gebruiken het allemaal: Social Media. Of we het nou voor privé of professionele redenen gebruiken, we zijn er allemaal schuldig aan. Vooral de jeugd van tegenwoordig is niet meer weg te slaan van social media platformen, maar ook de oudere generatie is veel te vinden op Facebook.

Voor we het weten zijn we verslaafd aan het plaatsen, liken en sharen van posts op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn, het kijken van video’s op YouTube en het sturen van foto’s via Snapchat. Er wordt vaak gezegd: “De jeugd van tegenwoordig kan niet meer zonder leven.” Of dit echt waar is, is nog niet bewezen, maar er zit zeker een kern van waarheid in.

Social media is makkelijk om te gebruiken. Je houdt je vrienden, familie of professionele netwerk makkelijk op te hoogte van ontwikkelingen en gebeurtenissen in je leven. Ook voor bedrijven is social media de perfecte manier om reclame te maken en hun klanten op de hoogte te houden van nieuwe producten en acties.

social media

De onderstaande gegevens zijn gemeten eind 2016/begin 2017:
  • Facebook heeft maar liefst 10,4 miljoen gebruikers in Nederland en 1,79 miljard gebruikers wereldwijd. Facebook is het nummer één meest gebruikte social media platform ter wereld.
  • Het gebruik van Instagram groeit momenteel in een stijgende lijn. Met gemiddeld 3,2 miljoen gebruikers in Nederland, is Instagram een van best groeiende platformen. Ook wereldwijd is dat het geval. Met maar liefst 600 miljoen gebruikers stijgt Instagram naar de tweede plek.
  • Twitter wordt steeds minder populair onder de Nederlanders en het gebruik van dit platform is daarom ook aan het dalen. Momenteel gebruiken 2,6 miljoen Nederlanders Twitter. Wereldwijd is het gebruik een stuk groter. Twitter heeft wereldwijd 315 miljoen gebruikers en in 2014 werden er maar liefst 500 miljoen tweets per dag geplaatst.
  • LinkedIn wordt steeds populairder in Nederland en Nederland staat in de top 3 – most engaged LinkedIn countries. Het aantal LinkedIn gebruikers staat momenteel op 6,1 miljoen en dit zal naar verwachting blijven stijgen. Wereldwijd heeft LinkedIn meer dan 467 miljoen leden.
  • YouTube heeft in Nederland een nieuw record van 7,5 miljoen gebruikers behaald en naar verwachting zal het aantal gebruikers blijven stijgen. Wereldwijd kijken gebruikers dagelijks een miljard uur naar video’s op YouTube.
  • Pinterest dreigt Twitter in te halen op Nederlandse gronden. Het aantal gebruikers staat momenteel op 2,4 miljoen. Wereldwijd heeft het aantal Pinterest gebruikers zich het afgelopen jaar verdubbeld naar 150 miljoen.
  • Snapchat is het afgelopen jaar met maar liefst 90% gestegen en heeft nu 1,9 miljoen gebruikers in Nederland. Over de hele wereld gebruiken gemiddeld 150 miljoen mensen Snapchat en worden er dagelijks zo’n 750 miljoen snaps verstuurd.

Niet alleen het privé gebruik, maar ook het professioneel gebruik van social media platformen groeit. Steeds meer bedrijven gebruiken social media om hun (potentiële) klanten op de hoogte te houden van ontwikkelingen in het bedrijf, trends in de industrie en informatie over producten en acties. Online marketing groeit en blijft groeien naar mate het gebruik van social media in de wereld ook blijft toenemen. In de toekomst zal het overgrote deel van marketing bestaan uit online marketing.


Voor meer informatie over social media en online marketing, neem contact met ons op via onze website
Published in Marketing
Wednesday, 04 October 2017 08:45

Vallen en opstaan

Het is iets wat we allemaal doen: fouten maken. Dit is wat ons menselijk maakt en het is een onderdeel van het leven. Het doel van fouten maken, is dat je leert van je fouten. Leren van je fouten, behoedt je voor het maken van dezelfde fout in een soortgelijke situatie.

“Het gaat er niet om wat je fout doet,
maar om hoe je het de volgende keer beter doet.”



Don’t
1.       Als je wilt leren van je fouten is in deze situatie “Ja, maar…” niet het meest handige stopwoordje. Door continu in de verdediging te gaan, geef je de persoon tegenover je het idee dat je hun standpunt niet begrijpt en dat je excuses zoekt om je eigen hachje te redden.
2.       Boos worden in deze situatie is zeker een afrader. Ook het verheffen van je stem, is niet de juiste manier om een gesprek te voeren. Dit geeft namelijk aan dat je niet bereid bent om van je fouten te leren.

blog fouten

Do
1.       Vraag om uitleg: Om van je fouten te kunnen leren, moet het allereerst duidelijk zijn wat je precies verkeerd hebt gedaan. Ga naar de desbetreffende persoon en vraag hem/haar om uit te leggen wat je in hun ogen verkeerd hebt gedaan.
2.       Blijf rustig: Zorg ervoor dat je altijd op een rustige toon tegen de desbetreffende persoon praat.
3.       Toon begrip: Laat zien dat je het standpunt van de ander begrijpt. Ga niet in verdediging, maar accepteer de feedback.
4.       Excuses aanbieden: Ondanks het feit dat jij misschien denkt dat je niks fout hebt gedaan, biedt altijd je excuses aan. Het is mogelijk dat je de ander onbewust en onbedoeld hebt gekwetst en door je excuses aan te bieden, laat je zien dat het nooit jouw intentie was om die persoon te kwetsen.
5.       Situatie analyseren: Laat allereerst de feedback even bezinken. Zorg dat je rustig bent en dat je de feedback een plekje hebt gegeven. Vervolgens analyseer je de situatie; Wat was jouw bedoeling? Hoe heeft de ander het geïnterpreteerd? Wat kan je de volgende keer anders doen? Uiteindelijk weet je hoe je de volgende keer een soortgelijke situatie kunt aanpakken en heb je dus geleerd van je fout.


“Sommige mensen maken slechte keuzes,
maar daarmee zijn het nog geen slechte mensen.”


Niet alleen op privé gebied, maar ook op zakelijk gebied worden er fouten gemaakt. In elk bedrijf worden dagelijks fouten gemaakt en vervolgens ook weer opgelost. Het is vervelend op het moment dat het gebeurt, maar uiteindelijk leert iedereen ervan en verbetert het zowel het bedrijf als de werknemers. De volgende keer kunnen de werknemers in een soortgelijke situatie direct handelen naar behoren.


Wil jij weten hoe Marketing Eye als bedrijf gegroeid is? Neem dan snel een kijkje op onze website of neem contact met ons op.
Published in Management

Neem contact op