Terwijl sommige van ons opgroeien met aangeboren talenten zoals zingen of tekenen, moeten anderen hard werken om competenties te verbeteren en om te zetten in een carrière. Er is een groot verschil tussen deze twee personen, dus wie ga je aannemen? Laten we hier eens naar kijken:

Naamloos 1

Als je opgroeit in een familie vol talenten, kan je jezelf wel eens afvragen hoe je familie van hen kunt zijn gezien je zelf geen talenten hebt. Klinkt dramatisch, maar het is moeilijk als je broer of zus continu goed presteert in zijn/haar carrière door hun aangeboren talenten. Ze hoeven er niet voor te werken. Je kan gewoon simpelweg naar hen kijken en hun talenten herkennen.

Op een gegeven moment ga je piekeren over wat je nou moet doen? Je weet dat je intelligent en zelfverzekerd bent, maar je hebt geen idee welke richting je op wilt. Gedurende je studie zal je jouw sterke punten ontdekken en ontwikkelen, bijvoorbeeld communicatie. Uiteindelijk kies je de richting waarin jouw sterke punten het beste naar voren zullen komen.

Ondanks het feit dat docenten continu vertellen welke fantastische banen je allemaal kan krijgen, je weet dat het allemaal onzin is. Het is niet het diploma dat ervoor zorgt dat je komt waar je komen wilt. Het is het harde werken en de constante focus op het verbeteren en ontwikkelingen van je vaardigheden. De beste manier om je plek te vinden, is door jezelf omhoog te werken naar waar je wilt zijn.

Al dit harde werken zorgt er uiteindelijk voor dat je op de plek belandt waar je altijd naar hebt verlangd. Ook al lijkt het soms oneerlijk, er is een middelpunt waar beide partijen samen komen.

             “True talent can only go as far as the hard work behind it.”

Er zullen momenten zijn waar je mensen een top positie ziet bekleden vanwege hun talenten en vervolgens zie je ze er weer kei hard vanaf vallen omdat ze simpelweg gewoon niet hard genoeg werken.

Geloof in jezelf en ontwikkel je sterke punten en vaardigheden in talenten. Aangeboren talenten zijn aangeboren talenten, maar hard werken is wat er uiteindelijk voor zorgt dat je blijft staan op de plek waar je wilt staan.
Join us on social media
instagram
More in this category: Een stukje Rotterdam »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Neem contact op