Afgelopen week liet Facebook mij weten dat het alweer 2 jaar geleden is dat ik naar Sydney vertrok. Ik stapte op het vliegtuig zonder te weten waar ik zou gaan wonen, hoe ik aan geld zou komen, of hoe laat ik 4 dagen na aankomst op het kantoor van Marketing Eye verwacht zou worden om mijn stageperiode te beginnen.

Alleen al deze voorbereiding, of gebrek daar aan, was een ervaring op zich. Mijn stage moest voldoen aan twee sleutelwoorden. Marketing en Australië. De rest kwam later wel.
Zin in een avontuur down under?

Mijn stageperiode down under was een onwijs leuke tijd. Al was het echt niet altijd een feestje. M’n credit card en pinpas waren binnen een maand gestolen, weekenden werkte ik op de Sydney vismarkt om de huur te kunnen betalen, en ik liep een huidinfectie op.

Maar kon ik terug gaan in de tijd dan zou ik het zo weer over doen.

Het is een ongelofelijk cliché maar ik haal hem er toch weer even bij. Leren begint buiten je comfort zone. Daar hoef je overigens niet per se voor naar de andere kant van de wereld te vertrekken. In mijn geval verlegde ik mijn grenzen letterlijk en figuurlijk.

Ik leerde toffe mensen kennen. Binnen Marketing Eye, maar vooral ook buiten stage om. De mensen waarmee ik samenwoonde, waar ik mee ging reizen, en mee samen werkte op de vismarkt. Zij leerden me misschien zelfs beter kennen dan sommige dat thuis in Nederland deden, en ik raakte minstens zo goed met ze bevriend.

Een internationale ervaring draagt op heel veel vlakken bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Je gaat naar een vreemd land, met een andere cultuur en verschillende normen en waarden. Hierdoor leer je ook jezelf een stukje beter kennen. Wat blijkt voor jou eigenlijk echt belangrijk te zijn? Hoe tolerant ben je? Wat voor persoon ben je?

In mijn geval ging ik een jaar op pad. Stage in Australië, gevolgd door studeren in Shanghai, en tussendoor ook nog wat rond reizen. Met één koffer. Ik ging steeds minder waarde hechten aan spullen. Alles wat ik op elk moment mee wilde nemen, moest in die koffer passen. Paste het niet? Dan bleef het achter.

Iedereen beleeft zo’n ervaring op zijn of haar eigen manier en trekt er zijn eigen lessen uit. Wees vooral nooit bang voor het onbekende. Waar ik altijd steun uit haalde was de gedachte ‘wat er ook gebeurt, ik kan binnen 24 uur weer thuis zijn’.

Marketing Eye heeft vanaf het begin af aan stagiairs verwelkomt. Van Denemarken, tot China, en van Frankrijk tot India. Universiteiten van over de hele wereld zijn continue op zoek naar internationale stageplekken en het is niet altijd even makkelijk om ze te vinden.

Op zoek naar een buitenlandse stage? Misschien kan jij wel geplaatst worden bij één van onze Australische of Amerikaanse kantoren! Stuur een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Join us on social media
instagram

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Neem contact op