We gebruiken het allemaal: Social Media. Of we het nou voor privé of professionele redenen gebruiken, we zijn er allemaal schuldig aan. Vooral de jeugd van tegenwoordig is niet meer weg te slaan van social media platformen, maar ook de oudere generatie is veel te vinden op Facebook.

Voor we het weten zijn we verslaafd aan het plaatsen, liken en sharen van posts op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn, het kijken van video’s op YouTube en het sturen van foto’s via Snapchat. Er wordt vaak gezegd: “De jeugd van tegenwoordig kan niet meer zonder leven.” Of dit echt waar is, is nog niet bewezen, maar er zit zeker een kern van waarheid in.

Social media is makkelijk om te gebruiken. Je houdt je vrienden, familie of professionele netwerk makkelijk op te hoogte van ontwikkelingen en gebeurtenissen in je leven. Ook voor bedrijven is social media de perfecte manier om reclame te maken en hun klanten op de hoogte te houden van nieuwe producten en acties.

social media

De onderstaande gegevens zijn gemeten eind 2016/begin 2017:
  • Facebook heeft maar liefst 10,4 miljoen gebruikers in Nederland en 1,79 miljard gebruikers wereldwijd. Facebook is het nummer één meest gebruikte social media platform ter wereld.
  • Het gebruik van Instagram groeit momenteel in een stijgende lijn. Met gemiddeld 3,2 miljoen gebruikers in Nederland, is Instagram een van best groeiende platformen. Ook wereldwijd is dat het geval. Met maar liefst 600 miljoen gebruikers stijgt Instagram naar de tweede plek.
  • Twitter wordt steeds minder populair onder de Nederlanders en het gebruik van dit platform is daarom ook aan het dalen. Momenteel gebruiken 2,6 miljoen Nederlanders Twitter. Wereldwijd is het gebruik een stuk groter. Twitter heeft wereldwijd 315 miljoen gebruikers en in 2014 werden er maar liefst 500 miljoen tweets per dag geplaatst.
  • LinkedIn wordt steeds populairder in Nederland en Nederland staat in de top 3 – most engaged LinkedIn countries. Het aantal LinkedIn gebruikers staat momenteel op 6,1 miljoen en dit zal naar verwachting blijven stijgen. Wereldwijd heeft LinkedIn meer dan 467 miljoen leden.
  • YouTube heeft in Nederland een nieuw record van 7,5 miljoen gebruikers behaald en naar verwachting zal het aantal gebruikers blijven stijgen. Wereldwijd kijken gebruikers dagelijks een miljard uur naar video’s op YouTube.
  • Pinterest dreigt Twitter in te halen op Nederlandse gronden. Het aantal gebruikers staat momenteel op 2,4 miljoen. Wereldwijd heeft het aantal Pinterest gebruikers zich het afgelopen jaar verdubbeld naar 150 miljoen.
  • Snapchat is het afgelopen jaar met maar liefst 90% gestegen en heeft nu 1,9 miljoen gebruikers in Nederland. Over de hele wereld gebruiken gemiddeld 150 miljoen mensen Snapchat en worden er dagelijks zo’n 750 miljoen snaps verstuurd.

Niet alleen het privé gebruik, maar ook het professioneel gebruik van social media platformen groeit. Steeds meer bedrijven gebruiken social media om hun (potentiële) klanten op de hoogte te houden van ontwikkelingen in het bedrijf, trends in de industrie en informatie over producten en acties. Online marketing groeit en blijft groeien naar mate het gebruik van social media in de wereld ook blijft toenemen. In de toekomst zal het overgrote deel van marketing bestaan uit online marketing.


Voor meer informatie over social media en online marketing, neem contact met ons op via onze website
Join us on social media
instagram

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Neem contact op