Loopt het allemaal niet zo lekker binnen het team? Is de motivatie laag? Komen werknemers met tegenzin naar hun werk? Zijn er onderlinge irritaties? Is de onderlinge relatie tussen werknemers aan het verslechteren?

Kan jij ‘ja’ antwoorden op een van bovenstaande vragen, dan betekent dat dat er iets moet veranderen binnen het bedrijf en/of binnen het team. Maar hoe ga je dit aanpakken? Doe je dit zelf of schakel je iemand in van buitenaf? Welke methodes gebruik je?

Marketing Eye zegt: Schakel iemand in van buitenaf om via interne marketing je team een enorme boost te geven!

 blog 1

Lees hier welke stappen belangrijk zijn in dit proces:

1.       Schakel iemand in van buitenaf: Deze persoon is een onafhankelijk persoon die objectief kan beslissen over wat er gaande is binnen het team en/of bedrijf.

2.       Brainstorm sessie: Vervolgens is het belangrijk om samen te komen en te brainstormen over wat er nou precies minder goed gaat in het bedrijf en/of team.

3.       Ben eerlijk: Het is belangrijk om eerlijk te zijn over wat je dwars zit om de situatie te kunnen verbeteren. De specialist van buitenaf is tijdens dit gesprek aanwezig en trekt uiteindelijk een conclusie over wat er volgens hem/haar gaande is.

4.       Plan van aanpak: Vervolgens stel je samen met de specialist een plan van aanpak op om de situatie te verbeteren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van interne marketing, zoals vergaderingen/evenementen, motivatie posters/flyers en beloningen.


“Nothing is impossible, you just have to want it more.”


Interne marketing kan helpen om de onderlinge band tussen werknemers te versterken en om de motivatie en het enthousiasme van werknemers te verhogen. Het ontwerpen van posters die aangeven hoe geweldig de werknemers zijn en hoe goed ze hun werk doen, is een enorme boost voor de motivatie van de werknemers. De werknemers worden hierdoor namelijk herinnerd aan het feit dat ze van groot belang zijn voor het bedrijf en dat ze gewaardeerd worden.

Maar ook de onderlinge communicatie draagt een hoop bij aan zowel de onderlinge band van werknemers als aan de motivatie. Het is belangrijk om minimaal één keer per week, het liefst elke dag, een korte vergadering te houden over waar het personeel zich momenteel mee bezighoudt of wat zij bereikt hebben. Daarnaast is het geven van opbouwende feedback erg belangrijk om zowel als individu en als team te groeien.

Voorbeeld
Afgelopen week ging Marketing Eye bij een klant op bezoek. Vanaf het begin merkten we dat de sfeer een demotiverend of zelfs depressief tintje had. Gedurende het bezoek deden wij er alles aan om de sfeer te verbeteren en raad eens: het is gelukt! Vervolgens heeft Marketing Eye een strategisch plan opgesteld om ervoor te zorgen dat het team meer vertrouwen krijgt in henzelf en hun werk.

Een motiverende speech is de sleutel om een team te motiveren. Het is een kleine moeite om iemand te vertellen hoe geweldig hij/zij is en hoe geweldig het is wat hij/zij doet.

“Very little is needed to make someone happy.”

 

Voor meer informatie over of hulp bij interne marketing en motiverende speeches, neem contact met ons op door hier te klikken!
Join us on social media
instagram

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Neem contact op