Elke generatie staat bekend om een bepaald stereotype, maar geen één ervan komt ook maar enigszins in de buurt van wat andere generaties vinden van de millennials. Geen enkele andere generatie ontvangt zoveel kritiek. Marketing Eye kantoren draaien echter op werknemers veelal geboren in het millennial tijdperk.
Millennials Op De Werkvloer


Millennials worden niet gedreven door geld, locatie of één van de andere verkeerde aannames over hun beweegredenen. Natuurlijk speelt elk van deze wel een rol in de besluitvorming, begrijp me niet verkeerd. Maar de werkelijke motivatie ligt ergens anders. En als millennial zijnde kan ik dit beamen.

Elk van ons wordt gedreven door passie. Passie voor de industrie waarin we werken en passie voor de vrijheid die Marketing Eye ons biedt om elke dag weer comfortabel, snel, en bovenal, ‘anders’ te werken. Als ik millennials met één woord zou moeten omschrijven, dan zou dat ook ‘anders’ zijn.

De generaties voor ons focuste zich op sparen voor een leuk zakcentje voor later. Vooral gericht op de toekomst. Onze generatie, zoals ik het ervaar en zie bij de leeftijdsgenoten om mij heen, richt zich meer op het nu. Wij weten niet wat de toekomst ons zal brengen en dus willen we nu zoveel mogelijk ervaren en doen. Willen we reizen, dan zorgen we dat we gaan reizen. Het liefst morgen nog.

En dit is slechts één voorbeeld waarin onze generatie actiever is. Wij zijn niet alleen van de “work hard” maar ook vooral van de “play hard”. Millennials willen dat wat anders is van iedere voorgaande generatie, en een baan waarin drie verschillende aspecten vertegenwoordigd zijn.

  1. Betekenisvol, millennials willen impact maken op onze samenleving en de mensen om ons heen. We willen uitdaging en het gevoel van invloed hebben in ons werkgebied.

  2. Beloning in de vorm van het ontvangen van waardering en goedkeuring van collega’s, werkgevers en klanten. We zijn in die zin een vrij gevoelige generatie als het om kritiek en falen gaat. Millennials willen graag het gevoel hebben dat ze het goed doen.

  3. Flexibiliteit in plannen en de kans om hun leven te leven nu ze nog jong zijn. Zoals eerder al genoemd, we weten niet in hoeverre er straks nog sprake is van een pensioen of wat we aan gespaard geld hebben. In plaats daarvan heeft onze generatie besloten ons geld niet te sparen, maar uit te geven, en te genieten van onze jonge levens door te reizen, te ervaren, en de wereld te ontdekken.

Dus hoe vertaalt dit zich naar de werkvloer?

Er zijn vele millennials werkzaam bij ons en geen van hen heeft een directe manager. Er is niemand bezig om elk detail van het werk te micro managen. In plaats daarvan heeft iedereen de vrijheid om zichzelf te zijn en waardering wordt verkregen van ieders directe collega, door hard te werken en resultaten te behalen.

Natuurlijk is dit niet in elk kantoor of met elke werknemer mogelijk. Wij streven ernaar een marketing bedrijf te zijn met een jong en dynamisch team dat out of the box denkt en onze klant vertegenwoordigt met een krachtige vasthoudendheid. De enige manier om millennials te laten zien wat ze in hun mars hebben, is door ze een kans te geven om te groeien en zichzelf te zijn.

We besteden uitermate veel aandacht bij het aannemen van nieuwe mensen aangezien iedereen binnen het team afhankelijk is van elkaar om met z’n allen succes te behalen. Daarom moet de bedrijfsstructuur op één lijn liggen met de werkomgeving dat past bij hardwerkende millennials. Als er niks is wat hen motiveert om harder en slimmer te werken en niks dat hen verleidt om voor onbepaalde tijd te blijven, dan zullen ze dat ook niet doen.

Aan het einde van de dag wil elke millennial gezien, gehoord en geprezen worden wanneer ze dat verdienen.

Bij Marketing Eye zorgen we er voor dat iedereen zich realiseert dat ze een cruciale bijdrage leveren aan het succes en de groei van het bedrijf. Met deze cultuur geloven we erin dat geen enkel obstakel te groot is voor ons.

Meer weten?

Neem contact met ons op door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Join us on social media
instagram

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Neem contact op