Apr 13, 2017 Written by  Marketing Eye Nederland
Er is een ontzettend slimme marketeer voor nodig om in het tegenwoordige digitale tijdperk een succesvolle campagne neer te zetten. Het plannen, lanceren en beheren van een campagne op een digitaal platform vergt zorgvuldigheid en is onvergelijkbaar met de traditionele manier van marketing. Een billboard plaatsen die aanslaat en onveranderd blijft tot de adverteertijd voorbij is vergt hele andere vaardigheden dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van digitale advertenties.

AdWords zijn tegenwoordig onmisbaar als het gaat om het adverteren op een digitaal platform. Dat gezegd hebbende, is het op de juiste manier gebruik maken van AdWords wel van cruciaal belang voor elke markeer en elk bedrijf. Dit kan een campagne namelijk maken of breken.
AdWords Gebruiken: Zo Doe Je Dat!

Wanneer je overweegt om in de toekomst gebruik te gaan maken van een AdWords campagne, zijn er een aantal punten om rekening mee te houden.

1. Onderzoek wat voor soort campagne de juiste is

Veel mensen, zelfs sommige ervaren marketeers, realiseren zich niet hoeveel verschillende manier er zijn om te adverteren op AdWords. Het zijn niet alleen woorden, ze staan voor een bundeling van verschillende digitale advertenties verspreid over het gehele landschap van zoekmachines.

Het is belangrijk om de verschillende soorten advertenties te begrijpen en hoe je er op de juiste manier gebruik van kan maken om te voorkomen dat er kostbare tijd en geld verspilt wordt. Weten wanneer je welke AdWords netwerken moet gebruiken is de eerste stap richting het opzetten van effectieve campagnes. Als het doel van een campagne bijvoorbeeld puur bewustwording is, gebruik dan zowel het Google zoeknetwerk als het display netwerk in plaats van enkel het zoeknetwerk.

Bestaat je website al wat langer, dan is het wellicht een goed idee om gebruik te maken van een Remarketing Campagne. Dit soort campagnes richt de Google advertenties op internetgebruikers die in het verleden de website al eens hebben bezocht.

En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de verschillende adverteer mogelijkheden.

2. Het is geen part-time taak

Klanten geven soms aan “Geen enkele vorm van AdWords campagnes werkt voor ons en het was een verspilling van geld”. Wat wij vervolgens vragen: Hoe vaak kijk je er naar en pas je veranderingen toe? Meestal is eens per paar weken, of zelfs maanden, dan het antwoord.

Met het kiezen van de juiste soort campagne ben je er nog niet. Het geheim tot succes zit hem namelijk in het continue beheren, evalueren, en aanpassen van de Google AdWords. Dagelijkse updates zijn nog belangrijker dan de advertenties en de woorden zelf.

3. Gebruik maken van advertentie-extensies

Advertentie-extensies kunnen de uitkomst van advertenties drastisch veranderen. Ze verhogen de relevantie van de advertentie en bieden extra opties voor de kijker om op te klikken en over te lezen. Dit geeft de advertentie meer inhoud en waarde, waardoor de ‘click-through-rate’ en gemiddelde positie stijgen.

Extensies bieden onder andere de mogelijkheid om bijvoorbeeld website links, extra fragmenten of oproepen aan een advertentie toe te voegen. Vooral de links naar websites en oproepen verhogen de impact van een advertentie.

Dit waren slechts een paar tips voor het runnen van een succesvolle AdWords campagne. Laat Marketing Eye ze allemaal voor je op een rijtje zetten, of geef het helemaal uit handen en laat ons het beheer doen. Meer weten? Stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Join us on social media
instagram

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Neem contact op