Marketing is overal en altijd aanwezig in het dagelijks leven. Of het nou komt door advertenties, logo's of reclames, elke dag worden we blootgesteld aan duizenden marketing activiteiten. Een persoon zijn grootste marketing tool, voornamelijk als het gaat om het verdienen van geld, is zijn/haar Curriculum Vitae (CV). Helaas is het creëren van een CV niet simpelweg een paar feiten over jezelf en voormalige banen benoemen. Wij geven een paar tips hoe jouw CV de aandacht trekt van jouw toekomstige werkgever.

lala

  1. Doe onderzoek naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Vandaag de dag beginnen veel mensen met het updaten van hun CV en kijken pas daarna naar het bedrijf. FOUT! Voordat je jouw CV opstelt en/of update, moet je precies weten wat het bedrijf doet en wat de positie waarop je solliciteert inhoudt. Dit is belangrijk om jezelf goed te kunnen positioneren, want hoe wil je jezelf verkopen als je niet weet wat ze precies zoeken in hun toekomstige werknemer?
  1. Zorg ervoor dat je jouw voormalige baan en verantwoordelijkheden kunt uitleggen. Wanneer je gaat solliciteren voor een baan waar leiderschap en management belangrijk is, is het niet slim om een voormalige baan te benoemen waar het simpelweg jouw hoofdtaak was om bevelen op te volgen. Ondanks dat je dit moest doen, is het niet de bedoeling dat jouwe toekomstige werkgever hierdoor denkt dat je niet geschikt bent voor de functie.
  1. Bestudeer je CV zoveel mogelijk. Er is niets dat meer beschamend is dan met je mond vol tanden staan als ze een vraag over jezelf stellen. Voornamelijk als jij degene bent die de informatie hebt opgeschreven. Er zijn veel situaties waarin toekomstige werkgevers de sollicitant vragen om dingen verder toe te lichten en de sollicitant dit simpelweg niet kan. Het is extreem belangrijk dat je alles wat je op je CV zet in detail kunt toelichten
  1. Toon je ervaringen en prestaties. Standaard informatie gaat je niet helpen om de baan te krijgen. Verrichte prestaties zijn harde feiten die toekomstige werkgevers kunnen gebruiken om op terug te vallen tijdens hun beslissing om je aan te nemen of niet. Nummers zijn ook zeer belangrijk op je CV. Tot slot, het doel van je CV is om je te onderscheiden van andere kandidaten.
Bij Marketing Eye, focussen we op de groei en ontwikkeling van zowel start-ups als individuen door het opbouwen van een merk. We focussen ons op het succes van bedrijven en zijn trots op onszelf, omdat wij anderen helpen te groeien in marketing.

Voor meer informatie, neem nu contact met ons op!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Neem contact op