Management

Marketing is overal en altijd aanwezig in het dagelijks leven. Of het nou komt door advertenties, logo's of reclames, elke dag worden we blootgesteld aan duizenden marketing activiteiten. Een persoon zijn grootste marketing tool, voornamelijk als het gaat om het verdienen van geld, is zijn/haar Curriculum Vitae (CV). Helaas is het creëren van een CV niet simpelweg een paar feiten over jezelf en voormalige banen benoemen. Wij geven een paar tips hoe jouw CV de aandacht trekt van jouw toekomstige werkgever.

lala

  1. Doe onderzoek naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Vandaag de dag beginnen veel mensen met het updaten van hun CV en kijken pas daarna naar het bedrijf. FOUT! Voordat je jouw CV opstelt en/of update, moet je precies weten wat het bedrijf doet en wat de positie waarop je solliciteert inhoudt. Dit is belangrijk om jezelf goed te kunnen positioneren, want hoe wil je jezelf verkopen als je niet weet wat ze precies zoeken in hun toekomstige werknemer?
  1. Zorg ervoor dat je jouw voormalige baan en verantwoordelijkheden kunt uitleggen. Wanneer je gaat solliciteren voor een baan waar leiderschap en management belangrijk is, is het niet slim om een voormalige baan te benoemen waar het simpelweg jouw hoofdtaak was om bevelen op te volgen. Ondanks dat je dit moest doen, is het niet de bedoeling dat jouwe toekomstige werkgever hierdoor denkt dat je niet geschikt bent voor de functie.
  1. Bestudeer je CV zoveel mogelijk. Er is niets dat meer beschamend is dan met je mond vol tanden staan als ze een vraag over jezelf stellen. Voornamelijk als jij degene bent die de informatie hebt opgeschreven. Er zijn veel situaties waarin toekomstige werkgevers de sollicitant vragen om dingen verder toe te lichten en de sollicitant dit simpelweg niet kan. Het is extreem belangrijk dat je alles wat je op je CV zet in detail kunt toelichten
  1. Toon je ervaringen en prestaties. Standaard informatie gaat je niet helpen om de baan te krijgen. Verrichte prestaties zijn harde feiten die toekomstige werkgevers kunnen gebruiken om op terug te vallen tijdens hun beslissing om je aan te nemen of niet. Nummers zijn ook zeer belangrijk op je CV. Tot slot, het doel van je CV is om je te onderscheiden van andere kandidaten.
Bij Marketing Eye, focussen we op de groei en ontwikkeling van zowel start-ups als individuen door het opbouwen van een merk. We focussen ons op het succes van bedrijven en zijn trots op onszelf, omdat wij anderen helpen te groeien in marketing.

Voor meer informatie, neem nu contact met ons op!
“Mensen en machines – beide op zichzelf – zullen niet genoeg zijn om bedrijven te laten draaien in de komende eeuwen. De leidende bedrijven van morgen zullen de bedrijven zijn, die weten hoe ze deze twee effectief samen kunnen gebruiken.” – Accenture

Het zijn de vooruit denkende bedrijven die robots, automation software en technologieën gebruiken. Dit heeft geleidt tot een verhoging van hun productiviteit met meer dan 200%. Dit helpt bij het verklaren hoe het toekomstige personeelsbestand eruit zal zien: dagelijkse menselijke en digitale interactie op de werkvloer.

ef2cbc28bb74bd18fb9aaefb55569150 XL

Terwijl oude banen verdwijnen, worden nieuwe gecreëerd
Terwijl robots en automation technologie continu worden geïmplementeerd in de werkplek, worden veel banen vervangen door robots die focussen op de eenvoudige administratie en data verzameling banen, waardoor mensen zich moeten gaan specialiseren in andere functies.

Waar artificial intelligence oude banen vervangt, creëren ze tegelijkertijd nieuwe banen met een meer innovatieve rol. In de afgelopen jaren hebben we dit al zien gebeuren in de fabricage/productie industrie en ook financiële analisten worden vervangen door software of robots.

Robots zijn er voor jouw banen – reis, financiële, wetenschappelijke en marketing industrieën zijn de volgende. Je zult versteld staan in hoeveel werkplekken robots al aanwezig zijn.

Het effect van robots in de marketing industrie
Robotic Marketer is een game changer die een handje vol banen zal vervangen in de marketing industrie.

De marketing strategieën die Robotic Marketer creëert, zullen beter en meer intuïtief zijn, gebaseerd op marktonderzoek en feiten met een gedetailleerde concurrentie analyse. Artificial intelligence zal een aanbeveling doen met betrekking tot marketing activiteiten en uitgaven. De Robotic Marketer strategie zal uniek zijn – een strategie die een mens nooit zal kunnen schrijven.

Niet alle marketing banen zullen verloren gaan door robots en artificial intelligence. Marketeers en robots zullen samenwerken gezien we altijd marketeers nodig hebben die kunnen reageren op de veranderingen in de marktvraag en interne veranderingen – een menselijke aspect wat artificial intelligence nog niet kan nadoen.

We gebruiken geavanceerde technologieën om onze marketing capaciteiten uit te breiden om als gevolg top-tier marketing doelen voor jouw bedrijf op te stellen.

Ben je geïnteresseerd in een van de meest geavanceerde marketing strategieën ter wereld? Ontdek hier hoe jij deze strategie in handen kan krijgen voor maar $1,950 (+/- €1.300).

Ben niet bang voor de digitale wereld! De interactie tussen mensen en machines is onze toekomst.

Vallen en opstaan

Oct 04, 2017 Written by
Het is iets wat we allemaal doen: fouten maken. Dit is wat ons menselijk maakt en het is een onderdeel van het leven. Het doel van fouten maken, is dat je leert van je fouten. Leren van je fouten, behoedt je voor het maken van dezelfde fout in een soortgelijke situatie.

“Het gaat er niet om wat je fout doet,
maar om hoe je het de volgende keer beter doet.”Don’t
1.       Als je wilt leren van je fouten is in deze situatie “Ja, maar…” niet het meest handige stopwoordje. Door continu in de verdediging te gaan, geef je de persoon tegenover je het idee dat je hun standpunt niet begrijpt en dat je excuses zoekt om je eigen hachje te redden.
2.       Boos worden in deze situatie is zeker een afrader. Ook het verheffen van je stem, is niet de juiste manier om een gesprek te voeren. Dit geeft namelijk aan dat je niet bereid bent om van je fouten te leren.

blog fouten

Do
1.       Vraag om uitleg: Om van je fouten te kunnen leren, moet het allereerst duidelijk zijn wat je precies verkeerd hebt gedaan. Ga naar de desbetreffende persoon en vraag hem/haar om uit te leggen wat je in hun ogen verkeerd hebt gedaan.
2.       Blijf rustig: Zorg ervoor dat je altijd op een rustige toon tegen de desbetreffende persoon praat.
3.       Toon begrip: Laat zien dat je het standpunt van de ander begrijpt. Ga niet in verdediging, maar accepteer de feedback.
4.       Excuses aanbieden: Ondanks het feit dat jij misschien denkt dat je niks fout hebt gedaan, biedt altijd je excuses aan. Het is mogelijk dat je de ander onbewust en onbedoeld hebt gekwetst en door je excuses aan te bieden, laat je zien dat het nooit jouw intentie was om die persoon te kwetsen.
5.       Situatie analyseren: Laat allereerst de feedback even bezinken. Zorg dat je rustig bent en dat je de feedback een plekje hebt gegeven. Vervolgens analyseer je de situatie; Wat was jouw bedoeling? Hoe heeft de ander het geïnterpreteerd? Wat kan je de volgende keer anders doen? Uiteindelijk weet je hoe je de volgende keer een soortgelijke situatie kunt aanpakken en heb je dus geleerd van je fout.


“Sommige mensen maken slechte keuzes,
maar daarmee zijn het nog geen slechte mensen.”


Niet alleen op privé gebied, maar ook op zakelijk gebied worden er fouten gemaakt. In elk bedrijf worden dagelijks fouten gemaakt en vervolgens ook weer opgelost. Het is vervelend op het moment dat het gebeurt, maar uiteindelijk leert iedereen ervan en verbetert het zowel het bedrijf als de werknemers. De volgende keer kunnen de werknemers in een soortgelijke situatie direct handelen naar behoren.


Wil jij weten hoe Marketing Eye als bedrijf gegroeid is? Neem dan snel een kijkje op onze website of neem contact met ons op.
Elk bedrijf heeft zijn eigen gewoontes en gebruiken als het aankomt op vergaderingen, dresscodes, de manier hoe werknemers met elkaar omgaan, et cetera. Maar wat is nou de gang van zaken bij Marketing Eye?

 samenwerking def

Stand up meetings
Marketing Eye organiseert iedere ochtend een stand up meeting waaraan al het personeel en alle stagiaires deelnemen. Het doel van deze stand up meeting is om elkaar beter te leren kennen, een band op te bouwen en tot slot om te kijken naar wat er allemaal moet gebeuren die dag.

De meeting is opgedeeld in drie agendapunten.

1.       Hoe voel je je vandaag?
In deze ronde moet iedereen in één woord beschrijven hoe hij/zij zich die dag voelt en hierbij toelichten waarom. Bijvoorbeeld: Ik ben vandaag blij, omdat ik een leuk weekend heb gehad.

2.       Vertel iets dat niemand over je weet.
In deze ronde moet iedereen iets over zichzelf vertel wat niemand van de aanwezige personen weet. Deze feiten kunnen algemeen zijn, maar ook heel persoonlijk. De werknemer kan zelf bepalen in hoeverre hij/zij zich openstelt.

3.       Taken van vandaag
In deze ronde vertellen alle Marketing Eye werknemers waar zij zich die dag mee bezig houden en waar de stagiaires bij kunnen helpen.

Deze stand up meeting zorgt niet alleen voor een frisse start en duidelijkheid, maar het zorgt er ook voor dat werknemers zich vertrouwd voelen op de werkplek. Dit laatste wordt veroorzaakt doordat iedereen zich naar elkaar toe openstelt.


Omgang
Bij Marketing Eye is iedereen gelijk. Ze hebben een platte organisatiestructuur wat inhoudt dat er weinig lagen zijn als het aankomt op leidinggevenden. Elk team bestaat uit minimaal een senior marketing executive, een junior marketing executive, een grafisch designer en een accountant. Alle werknemers worden gelijk behandeld. Zelfs stagiaires worden betrokken in de dagelijkse gang van zaken en worden niet behandeld als minderen. Dit bevordert de werksfeer en de onderlinge band tussen de werknemers.

"Great things in business are never done by one person. They're done by a team of people." -Steve Jobs


Casual Friday
De dresscode binnen Marketing Eye wordt beschreven als: business casual. Voor de mannen houdt dit in: een nette blouse met een pantalon of een nette broek en nette schoenen. Voor de vrouwen houdt dit in: een nette blouse met een strakke rok of een pantalon en nette gesloten schoenen.
Maar op vrijdag doet Marketing Eye, net als vele andere bedrijven, het even anders. Elke vrijdag is casual Friday en dan is het toegestaan om sneakers en jeans te dragen.Wil je meer weten over Marketing Eye? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.
We weten allemaal hoe wij Nederlanders zijn. Het is nooit goed als het aankomt op het weer. Het is of te warm of te koud. Het waait te hard of je voelt geen vleugje wind. Het is een feit dat weersomstandigheden invloed hebben op het humeur en het gedrag van mensen. Maar wat voor invloed heeft dit dan op de sfeer binnen het bedrijf?

          “Als je een regenboog wil, moet je eerst de regen accepteren.”
 
blabla
 

Regen – Ik ben van mening dat regen misschien nog wel de meeste invloed heeft op de werksfeer. Als het regent, worden mensen vaak chagrijnig en zijn ze minder gemotiveerd. Dit zorgt voor een onprettige sfeer op het werk. Een onprettige sfeer zorgt voor een daling van de arbeidsproductiviteit en een mindere kwaliteit. Ook beïnvloedt het de onderlinge band van de werknemers, omdat werknemers frustraties op elkaar af reageren.

Sneeuw – Sneeuw kan een hele positieve invloed hebben op de werksfeer. Sneeuw maakt de kale, grauwe omgeving mooier en zorgt ervoor dat mensen uitkijken naar Kerstmis wat bekend staat om zijn prettige sfeer. Helaas is dit niet het geval in Nederland. Nederland staat bekend om ‘natte sneeuw’. De sneeuw blijft niet liggen, alles wordt vies en als het nog meer tegenzit, veranderen de wegen in een ijsbaan. Er ontstaan lange files, het openbaar vervoer heeft problemen en dit zorgt ervoor dat mensen te laat komen en chagrijnig worden. Hierdoor ontstaat er een negatieve sfeer binnen het bedrijf.

Zon – De zon is het beste wat de mens kan overkomen. Als de zon schijnt, worden mensen vrolijker, vriendelijker en gelukkiger. Je ziet mensen de hele dag door lachen, ze zijn enthousiast en gemotiveerd. Dit zorgt uiteraard voor een positieve werksfeer. Een positieve werksfeer zorgt voor een verhoging van de arbeidsproductiviteit. Mensen werken sneller en de kwaliteit stijgt.

Wind – De wind heeft over het algemeen weinig invloed op de werksfeer, tenzij het in combinatie is met een van de bovenstaande weersomstandigheden. De wind in combinatie met regen en/of sneeuw doet niets ten goede van de werksfeer. De wind maakt het kouder, waardoor mensen nog meer redenen hebben om te klagen en om chagrijnig te zijn. De wind in combinatie met de zon daarentegen kan wel positief zijn voor de sfeer. Als het erg warm is, vinden mensen een verfrissend windje fijn. Dit zorgt voor afkoeling, waardoor ze vrolijker worden.

Het humeur van één werknemer kan het humeur van alle andere werknemers beïnvloeden. Het is een soort van domino-effect. Ben daarom voorbereid op slechte weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je ondanks de slechte weersomstandigheden een goed humeur hebt en probeer dit over te brengen op je collega’s. Ik kan je garanderen dat het je werkdag beter en leuker maakt
.

 
In de ideale wereld zou het fantastisch zijn om een getalenteerd team in huis te hebben dat alle taken in het bedrijf kan uitvoeren. Echter, het is een trend om enkele taken uit te besteden. Dit is niet omdat bedrijven het zelf niet kunnen, maar het wordt juist gedaan om de arbeidskwaliteit te verbeteren. We zien het met al onze klanten: te weinig mensen die werken aan teveel projecten. Maar wat is hier het nadeel van?
Iedereen heeft wel eens de vraag gekregen hoe goed hij of zij kan multitasken. Het standaard antwoord is: “Ik ben het gewend om aan meerdere projecten te werken.” Toch ben ik van mening dat er een punt komt waar mensen hun limiet bereiken en geen kwalitatief werk meer kunnen leveren.

Hoe graag we ook de perfecte werknemer willen zijn die het totaal plaatje heeft, het is simpelweg gewoon niet mogelijk. Veel bedrijven hebben dit al geaccepteerd en realiseren zich dat zij hun kwaliteit, productiviteit en rentabiliteit kunnen vergroten door taken uit te besteden.

De meest eenvoudige manier om het bedrijf zijn potenties naar boven te brengen, zowel op papier als moreel, is om de hoofdzaken te onderscheiden van de bijzaken. Het is een simpel concept: doe wat je het beste kan en laat de rest achterwegen. De kernactiviteiten zijn de enige activiteiten waarop een bedrijf zich intern zou moeten richten om zijn concurrentie positie en unieke waardepropositie te versterken.

Oftewel, ik raad je sterk aan om taken als marketing uit te besteden aan een gespecialiseerde partner. Het is niet alleen veel goedkoper om je taken uit te besteden, het vermindert ook belastingheffing en stress voor jou en je gehele team.

Zet je beste been voor met je kernproducten en –activiteiten en laat alternatieve taken achterwegen voor bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Op deze manier wordt elke euro die je in bezit hebt gemaximaliseerd en geef je jouw interne team de kans om zijn unieke talenten te ontwikkelen wat uiteindelijk meer waarde creëert voor jou.
10 Things you need to do right as an entrepreneur in 2016
There are so many things that entrepreneurs do right, and often it is for the world to see. Yet there are still some things that we don't quite get right. 2016 is going to be a huge year. There is so much in store and while we all focus on business, the Government has a few headaches not just with stimulating economic growth, but ISIS and climate change. 
Grooming the next generation of leaders
Marketing Eye has hit a huge milestone. It's incredible the journey that we have taken over the past few years and where we are heading with a company that is so rich in possibility, that even I pinch myself.

When we expanded to the US, it was a half-arsed approach. We set up "part-time" and employed a few people who were left to their own devices after initial training to make it happen. 

The biggest lesson we learned

Neem contact op