Marketing

Vrijdag komt nooit snel genoeg. Niet omdat ik mijn werk niet leuk vind, maar gezien het feit dat mijn hersenen zijn getraind om te denken dat het weekend vol zit met euforie.
Om eerlijk te zijn, in mijn doordeweekse dagen heb ik veel meer plezier dan dat ik ooit in een weekend zou kunnen hebben. Ondanks dat ik oneindig lang werk aan verschillende projecten, met elk project dat ik afrond, voel ik me voldaan.

Marketing Eye gaat van sterk naar sterker en 2017/2018 is het beste jaar ooit. Dit komt door het feit dat er zoveel werk en moeite in het bedrijf gestoken is om het te krijgen waar het nu is.

Toen ik begon aan een voortgaande verbeteringsfase in het bedrijf, merkte ik dat er één ding is dat ik verkeerd doe. Iets waar vele andere bedrijven ook tegenaan lopen.
Dit ene ding stelt ons succes vast en of we wel of niet hebben wat we nodig hebben om onze hoogtepunten te bereiken, het ligt voor onze neus.

14fb90d3d777dfef0d30bcbfa812c2e5 XL

Dat ene ding
Marketing; we doen het zonder het ons te beseffen, maar falen om het te implementeren wanneer het op zijn hoogtepunt is, doordat andere prioriteiten onze aandacht krijgen. Als ik kijk naar mijn bedrijf: We zijn groter en sterker geworden, maar ik focus me niet op het allerbelangrijkste – en dat is mijn water en brood.

Terug in de tijd deed ik public speaking, media commitments, netwerken, direct marketing social media en nog veel meer. Het was allemaal een deel van de strategie, net als het vandaag de dag is. Maar het grote verschil met vandaag is dat er andere dingen zijn waar we onze aandacht op richten en ook geld houdt ons soms tegen wat nadelig is voor het succes van het bedrijf.

Ik zeg ‘nee’ tegen alle openbare speeches als ze niet gaan over liefdadigheid. Social media wordt vaak gedaan door andere werknemers in het bedrijf die het overigens geweldig doen, maar ik weet dat mensen het soms gewoon van mij willen horen. Deze blog en vele anderen die we schrijven zijn allemaal geweldig en informatief, maar het valt ons op dat de blog veel effectiever is als ik de blog schrijf. Onze website krijgt door mijn blogs maar liefst tot 40 procent meer unieke bezoekers per maand en dit beïnvloedt ook onze lead generation.

Marketing is fundamenteel en heeft ons gebracht waar we nu zijn. Toch is marketing dat ene ding dat we opzij zetten als we het te druk hebben of wanneer de winst daalt door wat voor reden dan ook. En soms is het gewoon dat onze aandacht verplaatst wordt van het een naar het ander.

Een marketing strategie hebben is één ding, maar de strategie uitvoeren en implementeren is het andere. Het is noodzakelijk om de strategie te volgen om het bedrijf te laten groeien, zowel op duurzaam als operationeel vlak.

How to get back on track
  1. Wijd je toe aan marketing: neem iemand aan die verantwoordelijk is voor het implementeren en uitvoeren van jouw marketing strategie
  2. Neem niet de snelste weg: het is een grote fout als je een marketeer of want-to-be grafisch ontwerper jouw bedrijfsbrochure of flyer laat ontwerpen
  3. Zorg ervoor dat de strategie up-to-date is
  4. Social Media kalenders zijn geen optie meer; ze zijn noodzakelijk om te overleven
  5. Direct marketing is belangrijk. Zorg dat mensen je stem horen door e-mails en/of brieven te sturen naar jouw doelgroep.
  6. Zorg dat jouw stem wordt afgestemd op jouw doelgroep en niet alleen op jezelf.
  7. Ben niet bang om risico’s te nemen en fouten te maken. Van fouten maken leer je veel en je bereikt er het meest mee.
  8. Zet marketing om in omzet
  9. Focus op jouw database alsof het de meest belangrijke taak in het bedrijf is.
  10. Onthoud: interne marketing = externe marketing. Hoe meer jouw werknemers praten over jouw bedrijf buiten het kantoor, hoe succesvoller het bedrijf zal zijn.

De fout ligt bij het volgende gezegde: “Waar monteurs de laatste personen zijn om de auto te repareren, zijn marketeers de laatste personen om het bedrijf op de kaart te zetten.”


Voor meer informatie, klik
hier om contact met ons op te nemen.
We gebruiken het allemaal: Social Media. Of we het nou voor privé of professionele redenen gebruiken, we zijn er allemaal schuldig aan. Vooral de jeugd van tegenwoordig is niet meer weg te slaan van social media platformen, maar ook de oudere generatie is veel te vinden op Facebook.

Voor we het weten zijn we verslaafd aan het plaatsen, liken en sharen van posts op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn, het kijken van video’s op YouTube en het sturen van foto’s via Snapchat. Er wordt vaak gezegd: “De jeugd van tegenwoordig kan niet meer zonder leven.” Of dit echt waar is, is nog niet bewezen, maar er zit zeker een kern van waarheid in.

Social media is makkelijk om te gebruiken. Je houdt je vrienden, familie of professionele netwerk makkelijk op te hoogte van ontwikkelingen en gebeurtenissen in je leven. Ook voor bedrijven is social media de perfecte manier om reclame te maken en hun klanten op de hoogte te houden van nieuwe producten en acties.

social media

De onderstaande gegevens zijn gemeten eind 2016/begin 2017:
  • Facebook heeft maar liefst 10,4 miljoen gebruikers in Nederland en 1,79 miljard gebruikers wereldwijd. Facebook is het nummer één meest gebruikte social media platform ter wereld.
  • Het gebruik van Instagram groeit momenteel in een stijgende lijn. Met gemiddeld 3,2 miljoen gebruikers in Nederland, is Instagram een van best groeiende platformen. Ook wereldwijd is dat het geval. Met maar liefst 600 miljoen gebruikers stijgt Instagram naar de tweede plek.
  • Twitter wordt steeds minder populair onder de Nederlanders en het gebruik van dit platform is daarom ook aan het dalen. Momenteel gebruiken 2,6 miljoen Nederlanders Twitter. Wereldwijd is het gebruik een stuk groter. Twitter heeft wereldwijd 315 miljoen gebruikers en in 2014 werden er maar liefst 500 miljoen tweets per dag geplaatst.
  • LinkedIn wordt steeds populairder in Nederland en Nederland staat in de top 3 – most engaged LinkedIn countries. Het aantal LinkedIn gebruikers staat momenteel op 6,1 miljoen en dit zal naar verwachting blijven stijgen. Wereldwijd heeft LinkedIn meer dan 467 miljoen leden.
  • YouTube heeft in Nederland een nieuw record van 7,5 miljoen gebruikers behaald en naar verwachting zal het aantal gebruikers blijven stijgen. Wereldwijd kijken gebruikers dagelijks een miljard uur naar video’s op YouTube.
  • Pinterest dreigt Twitter in te halen op Nederlandse gronden. Het aantal gebruikers staat momenteel op 2,4 miljoen. Wereldwijd heeft het aantal Pinterest gebruikers zich het afgelopen jaar verdubbeld naar 150 miljoen.
  • Snapchat is het afgelopen jaar met maar liefst 90% gestegen en heeft nu 1,9 miljoen gebruikers in Nederland. Over de hele wereld gebruiken gemiddeld 150 miljoen mensen Snapchat en worden er dagelijks zo’n 750 miljoen snaps verstuurd.

Niet alleen het privé gebruik, maar ook het professioneel gebruik van social media platformen groeit. Steeds meer bedrijven gebruiken social media om hun (potentiële) klanten op de hoogte te houden van ontwikkelingen in het bedrijf, trends in de industrie en informatie over producten en acties. Online marketing groeit en blijft groeien naar mate het gebruik van social media in de wereld ook blijft toenemen. In de toekomst zal het overgrote deel van marketing bestaan uit online marketing.


Voor meer informatie over social media en online marketing, neem contact met ons op via onze website
Loopt het allemaal niet zo lekker binnen het team? Is de motivatie laag? Komen werknemers met tegenzin naar hun werk? Zijn er onderlinge irritaties? Is de onderlinge relatie tussen werknemers aan het verslechteren?

Kan jij ‘ja’ antwoorden op een van bovenstaande vragen, dan betekent dat dat er iets moet veranderen binnen het bedrijf en/of binnen het team. Maar hoe ga je dit aanpakken? Doe je dit zelf of schakel je iemand in van buitenaf? Welke methodes gebruik je?

Marketing Eye zegt: Schakel iemand in van buitenaf om via interne marketing je team een enorme boost te geven!

 blog 1

Lees hier welke stappen belangrijk zijn in dit proces:

1.       Schakel iemand in van buitenaf: Deze persoon is een onafhankelijk persoon die objectief kan beslissen over wat er gaande is binnen het team en/of bedrijf.

2.       Brainstorm sessie: Vervolgens is het belangrijk om samen te komen en te brainstormen over wat er nou precies minder goed gaat in het bedrijf en/of team.

3.       Ben eerlijk: Het is belangrijk om eerlijk te zijn over wat je dwars zit om de situatie te kunnen verbeteren. De specialist van buitenaf is tijdens dit gesprek aanwezig en trekt uiteindelijk een conclusie over wat er volgens hem/haar gaande is.

4.       Plan van aanpak: Vervolgens stel je samen met de specialist een plan van aanpak op om de situatie te verbeteren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van interne marketing, zoals vergaderingen/evenementen, motivatie posters/flyers en beloningen.


“Nothing is impossible, you just have to want it more.”


Interne marketing kan helpen om de onderlinge band tussen werknemers te versterken en om de motivatie en het enthousiasme van werknemers te verhogen. Het ontwerpen van posters die aangeven hoe geweldig de werknemers zijn en hoe goed ze hun werk doen, is een enorme boost voor de motivatie van de werknemers. De werknemers worden hierdoor namelijk herinnerd aan het feit dat ze van groot belang zijn voor het bedrijf en dat ze gewaardeerd worden.

Maar ook de onderlinge communicatie draagt een hoop bij aan zowel de onderlinge band van werknemers als aan de motivatie. Het is belangrijk om minimaal één keer per week, het liefst elke dag, een korte vergadering te houden over waar het personeel zich momenteel mee bezighoudt of wat zij bereikt hebben. Daarnaast is het geven van opbouwende feedback erg belangrijk om zowel als individu en als team te groeien.

Voorbeeld
Afgelopen week ging Marketing Eye bij een klant op bezoek. Vanaf het begin merkten we dat de sfeer een demotiverend of zelfs depressief tintje had. Gedurende het bezoek deden wij er alles aan om de sfeer te verbeteren en raad eens: het is gelukt! Vervolgens heeft Marketing Eye een strategisch plan opgesteld om ervoor te zorgen dat het team meer vertrouwen krijgt in henzelf en hun werk.

Een motiverende speech is de sleutel om een team te motiveren. Het is een kleine moeite om iemand te vertellen hoe geweldig hij/zij is en hoe geweldig het is wat hij/zij doet.

“Very little is needed to make someone happy.”

 

Voor meer informatie over of hulp bij interne marketing en motiverende speeches, neem contact met ons op door hier te klikken!
Zin in een avontuur down under?
Afgelopen week liet Facebook mij weten dat het alweer 2 jaar geleden is dat ik naar Sydney vertrok. Ik stapte op het vliegtuig zonder te weten waar ik zou gaan wonen, hoe ik aan geld zou komen, of hoe laat ik 4 dagen na aankomst op het kantoor van Marketing Eye verwacht zou worden om mijn stageperiode te beginnen.

Alleen al deze voorbereiding, of gebrek daar aan, was een ervaring op zich. Mijn stage moest voldoen aan twee sleutelwoorden. Marketing en Australië. De rest kwam later wel.

In een digitaliserende wereld zoals we die vandaag kennen is het ineens een vak op zich geworden om communicatie menselijk te houden. Ga bij jezelf maar na. Mail je een vraag naar de klantenservice van een bedrijf waarop je een antwoord krijgt waaruit blijkt dat het geautomatiseerd verzonden is en dan ook nog eens geen goed antwoord geeft op jouw vraag, dan wordt je daar niet blij van. Het voelt alsof je niet serieus genomen wordt, het is frustrerend, en je zal het waarschijnlijk niet snel vergeten.

AdWords Gebruiken: Zo Doe Je Dat!
Er is een ontzettend slimme marketeer voor nodig om in het tegenwoordige digitale tijdperk een succesvolle campagne neer te zetten. Het plannen, lanceren en beheren van een campagne op een digitaal platform vergt zorgvuldigheid en is onvergelijkbaar met de traditionele manier van marketing. Een billboard plaatsen die aanslaat en onveranderd blijft tot de adverteertijd voorbij is vergt hele andere vaardigheden dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van digitale advertenties.

AdWords zijn tegenwoordig onmisbaar als het gaat om het adverteren op een digitaal platform. Dat gezegd hebbende, is het op de juiste manier gebruik maken van AdWords wel van cruciaal belang voor elke markeer en elk bedrijf. Dit kan een campagne namelijk maken of breken.
Millennials Op De Werkvloer
Elke generatie staat bekend om een bepaald stereotype, maar geen één ervan komt ook maar enigszins in de buurt van wat andere generaties vinden van de millennials. Geen enkele andere generatie ontvangt zoveel kritiek. Marketing Eye kantoren draaien echter op werknemers veelal geboren in het millennial tijdperk.
Marketing Eye Goes Dutch
I first came to the Netherlands in 1993 and it is a country that I have had the privilege of visiting more than 20 times.

When I opened my first marketing company, Insomnia, one of my first clients was Alcatel’s Genesys, and the President of the company back then lived in the Netherlands. He went on to own one of the most successful companies in Rotterdam, VANAD Group in the customer engagement sector.
Een 'Marketing Eye' voor iedereen: nu ook in Europa
Er is een spannende periode aangebroken op Europees gebied. Op dit moment wordt er druk getimmerd aan de weg voor Marketing Eye Nederland. De Nederlandse website is live, het marketingmateriaal bij de drukker, en bij deze is dit de eerste Nederlandse blog ooit. Een nieuwe markt waarin we nieuwe kansen bieden. 
Our Top 15 Websites for Creative Marketers
Creative marketers are in great demand. They hold the key to a successful marketing campaign. 

Some marketers are just born creative and can come up with a creative campaign on the way to work. Other's like to spend their time being inspired by the environment in which they live in, or find the internet a great source for inspiration. Most creative concepts are usually seeded by a combination of multiple points of inspiration.

If you are looking for inspiration online, here are our top 15 websites we recommend creative marketers check out:
Will mobile adverts become mainstream?
Are consumers actually receptive to mobile adverts for a cheaper phone bill?

Unlockd, is an Melbourne-based mobile tech start-up just raised an additional $15million, backed by big names including Lachlan Murdoch. This mobile based platform combines the telco and digital advertising worlds to offer mobile users data and discounts in exchange for their attention.
Digital vs Traditional marketing
As digital marketing continues to grow, so too grows the politics in the marketing landscape.

Big names in advertising agencies are proclaiming that digital marketers don't know what they're doing. Digital agencies and platforms are claiming that advertising and PR are dead.

These headlines keep cropping up and frankly, they're unhelpful for businesses trying to get their marketing right and they aren't helping marketing professionals to be the best they can be. The reality is that digital and traditional need to work together to solve today's marketing problems.
How to mark the end of the year
The end of the year is neigh. It has come along for many of us, faster than we would have liked.

It seems, the older we get, the faster life passes us by. There really is no better reason to live life the best possible way we can.
How Charters Towers is defying the drought to employ 1,000
For the past 4 days, I have been in rural North Queensland township of Charters Towers. The town has just over 6,000 people, but the catchment of its region extends to just over 12,000 and takes in neighbouring townships.
The role that science, physics and creativity plays in marketing
As a professional services firm, we started the business hustling. Going to network events, speaking at every opportunity, and using our connections to bootstrap the growth of the company. We even used PR, which put me out of my comfort zone big time.

Neem contact op